Door optimaal hergebruik te combineren met state-of-the-art materialen wordt het stoere TU/e hoofdgebouw uit de jaren zestig in een ontwerp van Team V Architectuur getransformeerd tot een transparant en energiezuinig universiteitsgebouw. Het openen van de laagbouw, zowel richting de hoogbouw als naar buiten toe, maakt het gebouw tot een uitnodigende entree voor de TU/e campus en een etalage voor innovatie en techniek. Onderwijs en onderzoek komen bij elkaar rond een opvallende trappartij die omhoog zigzagt tot op het dak. Langs de trap zijn diverse zalen en ontmoetingsplekken gegroepeerd. De studie- en werkruimtes in de hoogbouw worden ruim voorzien van daglicht door de nieuwe ultra-isolerende glazen vliesgevel met karakteristieke parallelle uitzetramen. Voor dit project zijn door Zwartlicht een serie impressies gemaakt in de diverse ontwerpstadia van het plan.